Als adviseur ondersteun ik opdrachtgevers in het achterhalen van de vraag achter de vraag. Zo komen we in goed overleg tot de juiste interventie op het juiste moment. Als begeleider van groepen met uiteenlopende achtergronden en wisselende niveaus, op de juiste momenten ‘gas geven of afremmen’ zodat iedereen betrokken wordt en gefocust blijft.

Soms is het nodig om kort uit het proces te stappen en na te gaan of er nog steeds vanuit de juiste doelen en motieven wordt gewerkt, deze waar nodig uit te lijnen, om vervolgens in de juiste richting verder te kunnen gaan. Opdrachtgevers kiezen voor mij als coach omdat ik in staat ben samen met de gesprekspartner hoofdzaken van bijzaken te scheiden, prioriteiten aan te wijzen en deze om te zetten naar een praktische agenda om mee aan de slag te gaan. De methode is hierbij ondergeschikt aan de aard van het probleem. Maatwerk is het devies!

Het aanreiken van handvatten richting doelen die in eerste instantie te complex, beladen of onbereikbaar lijken. Samen tot verhelderende inzichten komen en zo waarde toevoegen aan organisaties, groepen en individuen.