Blog /

Vier misverstanden over vrolijk fuseren Esther Veldhuijzen van Zanten

boys-of-yoga-stoere-jongens Een heel goed idee vonden de specialisten de fusie van hun vakgroepen. Ze werkten al langer samen en ze zagen kansen om verder te specialiseren. Hun positie in de regio zou versterken en last but not least zou de opleiding ervan profiteren. Maar een jaar later hingen ze aan mijn telefoon. De sfeer was slechter geworden, collega’s waren ontevreden over de vakgroepvergaderingen en van alle mooie strategische plannen was nog maar weinig van de grond gekomen. In meerdere ziekenhuizen ben ik ze nu tegengekomen; de medisch specialisten die dachten dat bij hen de fusie een fluitje van een cent zou zijn. En die er langs een harde leerschool met wantrouwen en stagnatie in de groep achter komen dat er meer dan goede wil vooraf voor nodig is. Ik zie vier misverstanden.
Blog /

Een onzichtbaar mes dat aan twee kanten snijdt. Scherp snijdt. door Marco Vonk

Openbare ruimte_Groenvoorziening_takken opruimen_Pantar   Een opdracht als zoveel andere: interim vervanging van een afdelingsmanager. Zo lijkt het. Maar de manager die ik vervang werkt voor een voormalig SW-bedrijf. SW staat voor Sociale Werkvoorziening, de oude sociale werkplaats. 'Voormalig' staat voor het veranderende karakter van dit bedrijf: de vroegere gemeentelijke instelling is verzelfstandigd en werkt tegenwoordig marktconform. Een bedrijf is het niet echt, het is een stichting.
Blog /

‘Krijsende meeuwen’ door Marco Vonk

PS van de week, 25 maart meeuwen in de stad fotografie: Gerard Schoone Zaterdagochtend. Ik zit voor mijn computerscherm, met 41 openstaande Excel-sheets voor mijn neus. Buiten is het eindelijk lente, voor het eerst in maanden is het lekker weer. Is dit nu het nieuwe werken? Er komt een mailtje binnen. Eén van de interne medewerkers met wie ik bij dit project samenwerk kijkt op deze mooie ochtend blijkbaar ook nog even naar de stukken.
Blog /

‘Wat een gezeur!’ over fantastische patronen en hoe ze te doorbreken Marco Vonk

Unknown ‘Wanneer krijg ik nu administratieve ondersteuning?’ Mijn opdrachtgever verzuchtte dat deze vraag aan haar het zoveelste voorbeeld was van het gebrek aan verantwoordelijkheidszin bij een van haar belangrijkste managers. Ik gaf haar groot gelijk. Ik loop al een tijdje bij dit bedrijf rond en het valt me op dat eigenlijk alle managers direct onder de directie, weinig verantwoordelijkheid nemen.
Blog /

Versleten jaargesprekken Marco Vonk

kopjes-thee_2262924 ‘Volgende week? Vergeet het maar. De hele week zit vol planningsgesprekken’, verzuchtte een opdrachtgever vorige week. Al sinds jaar en dag worden in de meeste organisaties regelmatige, gestructureerde gesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers gevoerd. Functioneringsgesprekken, jaargesprekken, plannings-, voortgangs- en resultaatgesprekken. Hoewel de benaming verschilt, gaat het steeds om hetzelfde idee: er moet communicatie plaatsvinden! En dat gaat niet vanzelf, kennelijk.
Blog /

Iedereen coach! Trienette Struik

eieren + goud Overal coaches, maar bij wie moet je echt zijn? Een groep Amsterdamse studenten googeld naar coaches. De coach-dichtheid rond de stad blijkt enorm, zien ze op de kaart. Ze realiseren zich dat ze geen criteria hebben op basis waarvan ze een keus kunnen maken voor een goede coach. De begeleider van de groep belt mij en vraagt wat ik een goede coach vind. In het daarop volgende gesprek formuleren we wat volgens ons een goede bussiness coach is.
Blog /

Vraag elkaar!

vraagelkaar-cafe ‘De verzorgingsstaat verandert langzaam maar zeker in een participatiesamenleving. Van iedereen die dat kan wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leven en omgeving.’ Dit zei Koning Willem Alexander twee jaar geleden in zijn troonrede. Nadien is hierover in de media veel geschreven en gediscussieerd. Ook als adviseur binnen een grote zorgorganisatie voor ouderen merk ik dat
Blog /

The sweet spot of conflict, klein houden door groots te benaderen [1] Esther Veldhuijzen van Zanten

sweet-spot-honkbal Sinds een klein jaar waren ze één team, de bedrijfsvoeringmanagers van een gefuseerde zorginstelling. Dat was niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Want ook al stonden ze allemaal achter de fusie, de vooroordelen over ieders persoonlijke managementkwaliteiten waren niet mis. Ik trok een tijdje met ze op om te werken aan het opbouwen van onderling vertrouwen en na een paar intensieve teamsessies was de lucht geklaard. In de maanden die volgden had ik soms even contact en werd duidelijk dat de groep goed op stoom kwam. We spraken af een half jaar later een follow-upmiddag te plannen.
Blog /

De verademing van de ware wegkapitein

7_wielrennen Vorige week fietste ik met een groep mannen op leeftijd een tocht door een winderig en kil Noord Holland. De omstandigheden waren dus niet optimaal, maar de goede stemming onderling en het fietsen zelf maakte dat wel goed. Eenmaal terug van de lange rit was ik moe en voldaan, zoals dat heet. Ik keek terug op een prima dag. In de groep was alles de hele dag soepel verlopen, zo soepel dat me dat tijdens het fietsen niet opgevallen was. Maar eigenlijk was het bijzonder: de groep bestond uit betrekkelijk vreemden voor elkaar, allemaal redelijke getrainde fietsers maar toch wel van verschillende niveaus. Waarom was alles zo soepel verlopen?
Blog /

De adviseur die geen solist is

slider09
Adviseur zijn is in de praktijk vaak een solistisch beroep. En de keren dat ik in contact kwam met andere adviseurs werd dat vaak een ‘battle of the strongest’. Waar adviseurs samenkomen vindt namelijk al snel een meting plaats tussen wie ‘t snelste, ‘t slimste en dus ‘t belangrijkste is. Aftroeven en snoeverij.
Blog /

Het moderne stadskantoor is een Huis van de Stad

sku-051423732708_298109729
Een van de voordelen van mijn werk is dat ik op allerlei plekken in het land kom. Zowel in achteraf gelegen zaaltjes in kleine sfeervolle dorpscafés voor een bijeenkomst met een afdeling, maar ook in prachtige nieuwe stadskantoren midden in de stad. Deze week was ik op zo’n plek die een prachtige weergave is van onze samenleving; het stadskantoor in en van de stad Utrecht.
Blog /

Verstand van zaken, gevoel voor verhoudingen

marcovonk
De markt voor organisatieadviseurs is behoorlijk veranderd, de laatste jaren. Voor veel professionals was dreigend ontslag het laatste zetje dat ze nodig hadden om zich als zelfstandige te vestigen, en vaak als adviseur. Dat bekt namelijk lekker en je hoeft er geen diploma voor op zak te hebben.